Sałatka ze szpinakiem i mango
Sałatka ze szpinakiem i mango może być dokładnie tym przystawką, której szukasz. Dbasz o sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i laktoowowegetariański przepis ma 279 kalorii , 8 g białka i 19 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,16 USD za porcję. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz oliwę z oliwek, blanszowane płatki migdałów, sól i pieprz oraz kilka innych składników, możesz go zrobić. 34 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 25 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 98% , co jest niesamowite. Podobne przepisy znajdziesz w przepisach na klasyczną gruszkę gotowaną w pikantnym nektarze z mango z lodami z mango , wegańskie lody z mango, nasion chia, mango i kokosa oraz krewetki w skorupce migdałowej i sałatkę z mango .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza (375 stopni Fahrenheita).
Rozłóż migdały w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piecz przez 5–10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż danie będzie pachnące i lekko zrumienione.
W małej misce wymieszaj ocet winny, ocet balsamiczny z dodatkiem klonu, oliwę z oliwek, suchą musztardę, estragon, sól i pieprz.
W średniej misce wymieszaj mieszankę czerwonego octu winnego ze szpinakiem i mango. Na wierzchu posyp prażonymi migdałami.