Sałatka ze szpinakiem
Jeśli chcesz dodać do swojej kolekcji więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, Whole 30 i דל פחמימות,znych , sałatka szpinakowa może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 61 kalorii . Za 30 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup sok z cytryny, musztardę dijon, cebulę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Sprawdza się dobrze jako przystawka. 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i sycący. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 25 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 28% , to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy znajdziesz w przepisach na sałatkę z jabłka i szpinaku , kolorową i chrupiącą sałatkę z granatem i szpinakiem oraz sałatkę owocowo-szpinakową z winegretem „Xocai Activ” .
Instrukcje
W dużej misce sałatkowej wymieszaj szpinak i pieczarki; odstaw. Do sosu wymieszaj cebulę, sól, pieprz i musztardę w misce.
Ubij z octem, aż dobrze się połączy. Stopniowo ubijaj z olejem, ubijając, aż zgęstnieje. Wymieszaj z sokiem z cytryny.
Polać szpinak sosem i dobrze wymieszać.
Posyp szpinak boczkiem i wymieszaj.