Sałatka ze szparagów pieczonych na ciepło
Przepis można zrobić sałatkę z pieczonych szparagów na ciepło w około 50 minut. Na 3,72 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 823 kalorie, 30g białka, oraz 38 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka pulchnych szparagów, czysty miód, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 70 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Sałatka ze szparagami i pomidorami na ciepło, Sałatka Szparagowa Na Ciepło, oraz Sałatka Z Pieczonej Dyni Na Ciepło.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200C/Gaz 6 / wentylator 180C. odstaw zdrewniałe końce szparagów i wyrzuć. Ułóż szparagi w jednej warstwie na blasze do pieczenia z bokami.
Pomidory pokroić na pół szerokości, ułożyć szparagami, doprawić solą morską i pieprzem, skropić oliwą z oliwek.
Każdy boczek rozwałkuj w ciasną rolkę (jeśli jest duża, najpierw pokrój na pół w poprzek) i ułóż na tacy.
Skropić bułki z boczkiem z miodem i piec przez 20 minut, aż pomidory będą miękkie, a boczek będzie chrupiący.
W międzyczasie ugotuj ziemniaki do miękkości.
W dużej misce wymieszać ocet, oliwę z oliwek, musztardę, sól morską i pieprz. W połowie dressingu wrzucić liście rukoli lub szpinaku i ułożyć na dużym półmisku.
Ziemniaki odsączyć i pokroić na pół. Delikatnie wrzuć je do reszty dressingu i ułóż na talerzu ze szparagami. Włóż pomidory i bekon.