Sałatka Z Wodorostów Sezamowych
Sałatka z wodorostów sezamowych może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 103 kalorie, 2G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz arame, nasiona sezamu, olej sezamowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Sałatka Z Wodorostów Sezamowych, Paszteciki z kurczaka w sezamie z sałatką z wodorostów, oraz Wodorosty Sezamowe.
Instrukcje
Przejrzyj wodorosty pod kątem małych kamyków lub gruzu i wyrzuć. Moczyć wakame i arame w oddzielnych miseczkach z zimną wodą, aby obficie pokryć do miękkości, 5 do 12 minut dla wakame i 9 do 10 minut dla arame.
Dobrze spuścić. Snip dulse na 2-in.- długie kawałki; nie moczyć.
Grzać nasiona sezamu na dużej patelni na średnim ogniu, często mieszając, aż złoty, 3 do 4 minut.
Dodaj 1 łyżkę. olej na patelni z czosnkiem i cebulą; smażyć na średnim ogniu, aż zmiękną, 1 minuta.
Dodaj wodorosty morskie, Pozostałe 1 łyżka. olej i sos sojowy. Wrzucić delikatnie płaszcz dobrze i odstawić, aż dulse zmięknie, 5 protokół.
Smak i dodać ocet ryżowy, jeśli chcesz.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
* Kup suszone wodorosty w sklepach z naturalną żywnością i na rynkach azjatyckich, loveseaweed.com, seaweed.net, ohsv.net, lub great-eastern-sun.com.
Adaptacja książki kucharskiej Growing Up in a Korean Kitchen autorstwa Hi Soo Shin Hepinstall z 2001 roku.