Sałatka z truskawek i rukoli z sosem orzechowym
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Sałatka z truskawek i rukoli z sosem z orzechów laskowych może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 287 kalorii, 7G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 2 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Mieszanka rukoli, oleju canolan, truskawek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest idealny do Dzień Matki. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Sałatka Z Truskawek I Rukoli Z Sosem Orzechowym, Zapiekane wstążki dyni z rukolą, pancettą i sałatką z orzechów laskowych, oraz Sałatka z Frisée i rzodkiewki z sosem z orzechów laskowych.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Orzechy upiec w płytkiej patelni do pieczenia na środku piekarnika, aż złoty, 10 do 15 protokół. Pocierać ciepłe orzechy w ręczniku kuchennym, aby usunąć skórki (nie martw się, jeśli niektóre skórki nie schodzą). Orzeszki ostudzić, następnie grubo posiekać.
Wymieszać ocet, sok z cytryny, szalotkę, cukier, sól i pieprz do smaku.
Dodaj oleje w wolnym strumieniu, ubijając, aż dobrze się połączą.
Wymieszać rukolę, truskawki, orzechy laskowe, i dressing. Sałatkę podzielić między talerze i kropki z kozim serem.