Sałatka z soczewicy na zimno

Sałatka z soczewicy na zimno
Sałatka z zimnej soczewicy to bezglutenowy, bezmleczny, laktoowo-wegetariański i wegański dodatek do dania. Jedna porcja zawiera 188 kalorii, 10 g białka i 5 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 96 centów za porcję. Ten przepis zachwycił 9 osób. Jeśli macie pod ręką ocet balsamiczny, główki czosnku, sól i mielony pieprz oraz kilka innych składników, możecie to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 96% wyniku, co jest spektakularnym wynikiem. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili także sałatka z zimnej soczewicy, sałatka z zimnej soczewicy karaibskiej i sałatka francuska z soczewicy na zimno.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Obierz zewnętrzne skórki z cebul czosnku i odetnij około 1/4 cala od wierzchołka każdej cebulki, aby odsłonić goździki; każdą cebulę ułóż na kawałku folii aluminiowej, skrop każdą 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek i zawiń w folię główki czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
3
Zawinięte cebulki włóż do naczynia do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
4
Piec czosnek w nagrzanym piekarniku do miękkości, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
5
Pozwól żarówkom ostygnąć.
6
Umieść soczewicę w 5-litrowym garnku i przykryj wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż soczewica będzie miękka, ale nie papkowata, około 15 minut; od czasu do czasu mieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Odcedź soczewicę na sitku o drobnych oczkach i przepłucz zimną wodą, aby ostygła; ponownie spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
8
Rozłóż główki czosnku i wyciśnij ząbki, aby uwolnić ugotowany czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
9
Umieść czosnek w dużej misce sałatkowej, dodaj pomidorki winogronowe, pietruszkę i zieloną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W 1-calową Kostkę I Pozostawić Na NocPokroić W 1-calową Kostkę I Pozostawić Na Noc
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
W małej misce wymieszaj ocet balsamiczny z 1/4 szklanki oliwy z oliwek, solą i czarnym pieprzem. Złóż soczewicę w mieszankę pomidorową i polej sałatkę sosem; delikatnie wrzucić do sierści. Przechowywać w lodówce do momentu podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
SoczewicaSoczewica
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje12
Ocena Zdrowia85
Magazyn