Sałatka z selera, sera pleśniowego i orzechów laskowych

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj selera, sera pleśniowego i sałatki z orzechów laskowych. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 540 kalorii, 13g białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 332 smakoszy i kucharzy. Mieszanka daktyli, sok z cytryny, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Seler "stringi" ser pleśniowy i sałatka z orzechów włoskich, Stek z masłem z niebieskiego sera i sałatką z selera, oraz Surówka z selera z sosem z sera pleśniowego.
Instrukcje
Wyjąć ser z lodówki, aby osiągnąć temperaturę pokojową.
Umieść orzechy laskowe na blasze do pieczenia w piekarniku 149° przez 30 minut.
Seler i daktyle: podczas pieczenia orzechów przygotuj pozostałe składniki. Użyj obieraczki do warzyw, aby oderwać twarde zewnętrzne struny łodyg selera. Pokroić łodygi selera po przekątnej w plastry o grubości 1/4 cala.
Daty pokroić wzdłuż najpierw na pół, a następnie pokroić połówki wzdłuż na 3 lub cztery kawałki. Jeśli daty są na duży rozmiar, może chcesz pokroić je w połowie szerokości pierwszy. Chcesz skończyć z kawałkami o długości około cala i szerokości 1/4 cala.
Zetrzyj zewnętrzną skórę z orzechów laskowych: po upieczeniu orzechów laskowych przez pół godziny wyjmij je z piekarnika, pozostaw do ostygnięcia na kilka minut. Następnie pocierać orzechy laskowe razem wewnątrz czystego ręcznika do naczyń, aby usunąć jak najwięcej zewnętrznej ciemnej skóry, jak to możliwe.
Glazura orzechy laskowe: roztopić masło na małej patelni.
Dodać szczyptę cayenne i sól.
Dodać prażone orzechy laskowe do patelni i smażyć je na średnim małym ogniu przez kilka minut, stale mieszając.
Gdy orzechy laskowe są gorące, wyłączyć ogień i dodać syrop klonowy do patelni. Wymieszać do herbu orzechy laskowe w syropie klonowym.
Niech oszklone orzechy usiąść na patelni do ostygnięcia. Później zeskrobujesz je luźno drewnianą łyżką i podasz na szczycie sałatki.
Przygotuj sos sałatkowy: w małym słoiku wymieszaj oliwę z oliwek, skórkę z cytryny i sok z cytryny.
Dodać sól i czarny pieprz do smaku. Wstrząsnąć, aby połączyć.
Płytki talerz lub naczynie układamy najpierw z pokrojonym selerem naciowym, potem daktylami, a następnie rozgniatamy na nim ser pleśniowy i posypujemy glazurowanymi orzechami laskowymi. Tuż przed podaniem wlać sos na wierzch.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Trentadue La Storia Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.