Sałatka z sałatą szparagową i maślaną
Sałatka ze szparagów i sałaty maślanej to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.65 za porcję. Jedna porcja zawiera 249 kalorii, 11g białka, oraz 21 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, musztardę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałata Maślana I Wiosenna Sałatka Warzywna, Sałatka z czerwonej maślanej sałaty i rukoli z mandarynkami i jajkami ugotowanymi na twardo, oraz Pomidor befsztykowy, sałata Maślana i boczek z sosem z sera pleśniowego.
Instrukcje
Przytrzymaj koniec łodygi szparagów i zginaj, aż pęknie. Powtórz z pozostałymi łodygami i odrzuć zdrewniałe końce. Pokrój przycięte włócznie na przekątnej w 1/8-in. długości, pozostawiając końcówki około 1 w. długo.
Usunąć i wyrzucić zewnętrzne liście główek sałaty. Rozerwij pozostałe liście na kawałki wielkości kęsa. Spłukać i osuszyć. Odstawić.
W małej misce lub miarki, ubij razem oliwę z oliwek, sok z cytryny, miód, sól, skórkę z cytryny, pieprz i suchą musztardę, aż do uzyskania kremowego wyglądu.
W dużej misce wrzuć sałatę z 3 łyżkami. opatrunek. Sałatę podzielić na 4 talerze sałatkowe. Kawałki szparagów wrzucić z pozostałym sosem i łyżką na sałaty, dzieląc równomiernie.
Sałatki posypać perlini i orzeszkami pinii.