Sałatka z rukoli, satsumy i kopru włoskiego

Sałatka z rukoli, satsumy i kopru włoskiego
Sałatka z rukoli, satsumy i kopru włoskiego jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Ten przepis służy 4. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 341 kalorii, 3G białka, oraz 31 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka soli, oliwki, ocet winny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Z Kopru Włoskiego, Mache I Belgijskiej Endywii Z Mandarynkami Satsuma, Sałatka Z Rukoli I Kopru Włoskiego, oraz Sałatka z kopru włoskiego i rukoli.

Instrukcje

1
Pokrój górną i dolną część każdej pomarańczy ząbkowanym nożem do owoców lub ostrym nożem do parkowania, usuwając trochę miąższu ze skórką i rezerwę. Z płaskim końcem pomarańczy na desce do krojenia odetnij skórkę ruchem piłowania od góry do dołu, pracując dookoła pomarańczy. Pracując nad miską, aby zebrać sok, przeciąć między membranami, aby oddzielić segmenty pomarańczowe i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
PomarańczowyPomarańczowy
OwoceOwoce
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
NóżNóż
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Wyciśnij sok z pomarańczowych wierzchołków, DNA i membran do miski (powinieneś mieć około 1/2 szklanki) i przecedzić do smażonej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
3
Dodać ocet i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do około 1/4 filiżanki, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
4
Wlać gorący płyn do miski i ubijać oliwą w powolnym, stałym strumieniu. Wymieszać z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Wrzucić rukolę z koprem włoskim, cebulą i 1/4 szklanki dressingu. Podziel między 4 płytki i podziel zarezerwowane segmenty pomarańczowe między płytki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
RukolaRukola
Koper WłoskiKoper Włoski
CebulaCebula
6
Skropić dodatkowym dressingiem, a na wierzch oliwkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
OliwkiOliwki
7
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn