Sałatka z resztek Dziękczynienia ze słodkimi ziemniakami i brukselką

Sałatka z resztek Dziękczynienia ze słodkimi ziemniakami i brukselką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 861 kalorii, 50g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, brukselkę, mięso z indyka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Resztki Dziękczynienia: brukselka, ziemniaki i haszysz z indyka, Brukselka z pekanami i słodkimi ziemniakami.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do temperatury 232°. Jeśli używasz resztek indyka, przejdź do następnego kroku. Aby ugotować udka z indyka, posyp je dużą ilością soli i pieprzu.
Udka umieścić w naczyniu do pieczenia i przełożyć do piekarnika. Gotować, aż temperatura wewnętrzna indyka wynosi 77°, około 45 minut.
Wyjąć uda z piekarnika i ostudzić.
Usuń skórę i odciągnij mięso z kości.
Jeśli używasz wstępnie ugotowanych resztek brukselki i słodkich ziemniaków, przejdź do następnego kroku.
Na dużą patelnię ułożyć brukselkę i kawałki słodkich ziemniaków.
Na wierzch wlać olej rzepakowy i posypać solą i pieprzem. Wrzucić kawałki, aż dobrze pokryte.
Przenieść do piekarnika i gotować, aż oba warzywa będą miękkie i lekko rumiane, o 25 protokół.
Po zakończeniu wyjąć patelnię. Wyłącz ogrzewanie.
Wlać 3 1/3 szklanki wody do średniej wielkości rondla i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Dodać kuskus i szczyptę soli. Gotować, regulując ciepło, jeśli woda myśli o gotowaniu, do miękkości, 5 do 6 minut.
Po zakończeniu odcedzić w durszlaku.
Dodaj dwie łyżki masła do patelni ustawić na średnim ogniu.
Dodać suszoną żurawinę, migdały i szczyptę soli i dobrze wymieszać. Gotować, aż migdały są lekko tosty.
Dodać odsączony kuskus i dobrze wymieszać. Wyłączyć ogień i dodać 2 łyżki soku z cytryny, a także brukselkę i słodkie ziemniaki. Wymieszać, aby połączyć. Posmakuj i w razie potrzeby dodaj więcej masła lub soku z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.
Podzielić mieszaninę kuskus między trzy duże miski, i top z niektórych wyciągnął indyka.