Sałatka z posiekanym jabłkiem i fetą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj posiekanego jabłka i sałatki Feta. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 174 kalorie, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soku pomarańczowego, mięty, jabłka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Posiekana Sałatka z serem Feta, Sałatka Z Cukinii Feta Posiekana, oraz Posiekana sałatka jarzynowa z fetą i oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć 1 pęczek rukoli (4 szklanki), 1 nieobrane zielone jabłko pokrojone w 1/2-calowe kawałki, 1/4 szklanki soku pomarańczowego, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 łyżka miodu, i 2 łyżki posiekanej świeżej mięty i wrzucić dobrze. Rozbić 4 uncje sera feta na małe kawałki. Sałatkę podzielić na 4 talerze i na wierzchu polać serem feta, skropić dodatkowym miodem (w sumie około 1 łyżki stołowej), a na wierzchu świeżo zmielonym czarnym pieprzem.