Sałatka z pomidorów, bazylii i świeżej mozzarelli

Pomidor, bazylia i świeża sałatka z mozzarelli może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 58 kalorii. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, pieprz, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Świeża sałatka z mozzarellą, pomidorami i bazylią kuskus, Makaron pomidorowo-bazyliowy ze świeżą mozzarellą, oraz Świeża Mozzarella, pomidor i bazylia Pizza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować sos bazyliowy, gotuj 1 szklankę liści bazylii we wrzącej wodzie 15 sekund; odcedzić. Bazylia zanurzyć w lodowatej wodzie, osuszyć i osuszyć.
Połączyć bazylii i bulionu w blenderze; proces do gładkiej.
Pozostawić mieszaninę na 2 godziny w temperaturze pokojowej. Przecedzić przez drobne sito do miski; wyrzucić ciała stałe.
Dodać ocet i sól, mieszając trzepaczką.
Aby przygotować sałatkę, ułóż żółte i czerwone plastry pomidorów na przemian na dużym talerzu.
Skropić sosem bazyliowym, posypać serem i pieprzem. Wierzch z 1/2 szklanki pokrojonej bazylii.