Sałatka z polędwicy wołowej
Potrzebujesz dania głównego bezglutenowego ? Sałatka z polędwicy wołowej może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 5,69 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 30 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 242 kalorie . Udaj się do sklepu i kup chrzan, steki z polędwicy wołowej, cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 40 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje znakomitą ocenę Spoonacular wynoszącą 86% . Wypróbuj Beef Tenderloin Wellington , Beef Tenderloin With Creamy Alouette® Mushroom Sauce i Beef Tenderloin Steaks with Seared Mushrooms and Red Wine Wine Wine Wine Vinaigrette, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W małej misce ubij majonez, musztardę, mleko, ocet, chrzan, cukier, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Przykryj i schłódź.
W dużym rondlu zagotuj około 1,25 cm wody.
Dodaj szparagi; przykryj i gotuj przez 3 minuty.
Odcedź szparagi i natychmiast włóż je do lodowatej wody.
Odcedź i osusz. Przykryj i wstaw do lodówki.
Natrzyj steki czosnkiem; czosnek wyrzuć.
Posyp pozostałą solą i pieprzem. Używając szczypiec z długimi uchwytami, zwilż ręcznik papierowy olejem do gotowania i lekko posmaruj ruszt grilla.
Steki grilluj pod przykryciem na średnim ogniu lub w odległości 10 cm od ognia przez 6–8 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie odpowiedni stopień wysmażenia (w przypadku mięsa średnio wysmażonego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°, średnio wysmażonego 160°, dobrze wysmażonego 170°).
Na czterech talerzach do serwowania ułóż zieleninę, pomidory i szparagi. Pokrój w cienkie plasterki wołowinę; połóż na sałatce.