Sałatka Z Pieczonych Warzyw Korzeniowych
Sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 429 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.77 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, oliwę z oliwek, pasternak i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka Z Pieczonych Warzyw Korzeniowych, Sałatka Z Pieczonych Warzyw Korzeniowych, oraz Sałatka Korzeniowa Pieczona W Miodzie.
Instrukcje
Obrać słodkie ziemniaki i pokroić w kostkę 3/4 cala. Obrać pasternak i pokroić w plasterki 1/2 cala. Buraki obrać i pokroić w kliny o grubości 1/2 cala.
Wrzucić słodkie ziemniaki i pasternak z 2 łyżkami. oliwa z oliwek w dużej misce; umieść w jednej warstwie w lekko nasmarowanej patelni z galaretką 15 x 10 cali.
Posypać 1 1/4 łyżeczki. sól i 1/2 łyżeczki. pepper.
Wrzucić buraki z pozostałych 1 łyżka. oliwa z oliwek; ułóż buraki w jednej warstwie na oddzielnej folii aluminiowej wyłożonej 15-x 10-calową galaretką.
Posypać pozostałą 1/2 łyżeczki. sól i 1/2 łyżeczki. pepper.
Piec w 400 przez 40 do 45 minut lub tylko do miękkości.
Ostudzić całkowicie (około 20 minut).
W międzyczasie ubij razem sos i następne 3 składniki.
Umieścić warzywa w dużej misce, i skropić żądaną ilość dressing; wrzucić delikatnie do herbu.
Podawać w temperaturze pokojowej lub schłodzone nad rukolą z pozostałym dressingiem.