Sałatka z pieczonych buraków z pomarańczami i Queso Fresco (Ensalada de Betabel)
Sałatka z pieczonych buraków z pomarańczami i Queso fresco (Ensalada de Betabel) może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 180 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, queso fresco, grubą sól koszerną i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Sałatka Kukurydziana Z Queso Fresco-Ensalada De Choclo, Sałatka z pieczonych buraków z oliwkami i pomarańczami, oraz Sałatka z pieczonych buraków z pomarańczami i gorgonzolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Buraki szorować, osuszyć, pocierać 1 łyżką. oliwę i obficie posypać solą. Buraki ułożyć na blasze pokrytej folią i piec do miękkości po przekłuciu, około 1 godziny. Przechowywać w lodówce odkryte, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć, o 30 protokół.
Odciąć korzenie i łodygi, następnie pocierać buraki papierowymi ręcznikami, aby usunąć skórę; wyrzucić skórę.
Buraki pokroić na pół wzdłuż, a następnie pokroić na półksiężyce około 1/4 cala. grube; odstawić.
Obetnij końce pomarańczy, a następnie odetnij skórkę i zewnętrzną błonę w szerokie paski, podążając za krzywą owocu nożem. Usunąć skórkę. Pracując nad miską, aby złapać soki, pokroić pomarańcze między membranami wewnętrznymi a owocami, aby uwolnić segmenty do miski; wycisnąć sok z membran do miski i wyrzucić membranę.
Limonki drobno zeszklić do innej miski. Sok z limonek i dodać sok do skórki.
Dodaj szalotki, ocet i sok z pomarańczy.
Ubijając stale, powoli mżawka pozostałe 4 łyżki. oliwa do miski.
Dodać buraki, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć miski szczelne i odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej 15 minut i do 3 godzin.
Buraki i dressing zalać rukolą i roztrzepać z pomarańczowymi segmentami i serem.