Sałatka z pieczonych buraków z estragonem Vinaigrette

Sałatka z pieczonych buraków z estragonem Vinaigrette
Sałatka z pieczonych buraków z estragonem Vinaigrette to bezglutenowe i wegańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 171 kalorii. Na $4.5 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 45 minut. Mieszanka pieprzu, oliwy z oliwek, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka z pieczonych Złotych buraków z sosem estragonowym, Sałatka z pieczonych buraków z cytrusowym winegretem, oraz Sałatka z pieczonych buraków z czosnkiem Vinaigrette.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pozostaw korzeń i 1-calową łodygę na burakach; szoruj pędzlem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
3
W dużej misce umieścić buraki, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżkę czosnku, 1 łyżeczkę tymianku i 1 łyżeczkę estragonu; delikatnie wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
EstragonEstragon
CzosnekCzosnek
BurakBurak
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Mieszankę buraków umieścić na patelni z galaretką.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
BurakBurak
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę lub aż buraki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Odcedzić i lekko ostudzić. Odciąć korzenie buraka; zetrzeć Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
7
Przeciąć na pół.
8
Posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
SólSól
9
Ocet, cukier, szalotka, 2 łyżki oleju, 1 łyżka czosnku, 1/2 łyżeczki tymianku, 1/2 łyżeczki estragonu, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu i oregano połączyć w małej misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
EstragonEstragon
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
OcetOcet
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
CukierCukier
TymianekTymianek
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Dodać mieszaninę octu i cebulę do mieszanki buraków; wrzucić delikatnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
CebulaCebula
BurakBurak
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn