Sałatka z pieczonych buraków, awokado i pistacji
Need a bezglutenowa i pierwotna przystawka? Sałatka z pieczonych buraków, awokado i pistacji może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 7G białka, oraz 16G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. 14 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, orzechy pistacjowe, buraki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 81%. Podobne przepisy to Sałatka Z Pieczonych Buraków I Pistacji, Sałatka z pieczonych buraków, pistacji i gruszek, oraz Sałatka z pieczonych buraków z serem pleśniowym i pistacjami # BrunchWeek.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Odciąć łodygi buraków i umieścić w całości na blasze do pieczenia. Pieczeń do przetargu widelec, o 45 protokół. Pozostawić do ostygnięcia; buraki obrać i pokroić w kostkę na duże kawałki. Wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek i 1 łyżką octu balsamicznego w misce; doprawić solą i czarnym pieprzem.
W osobnej misce wrzucić pokrojone w kostkę awokado z 2 łyżkami oliwy z oliwek; doprawić solą.
Aby służyć, podziel sałatki między talerze do serwowania. Do każdej porcji dodać 1/4 buraków i awokado.
Posypać każdą porcję pistacjami łuskanymi, suszonymi wiśniami i rozdrobnionym parmezanem.
Skropić pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek i 1 łyżką octu balsamicznego. Doprawić solą i zmielonym czarnym pieprzem do smaku.