Sałatka Z Owoców Morza
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj sałatki z owoców morza. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 225 kalorii, 29g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 3,33 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz rozdartą sałatę bibb, pieprz, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać extravirgin oliwy z oliwek można śledzić to danie główne z Meyer cytrynowy tort Polenta z zimowym kompotem owocowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Curry Coconut-Zupa Z Owoców Morza (Seafood Rassa), Sałatka Z Owoców Morza, oraz Sałatka Z Owoców Morza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć Wino i małże w holenderskim piecu na średnim ogniu. Przykryć i gotować przez 5 minut lub do otwarcia Małży; wyrzucić nieotwarte muszle.
Usuń małże z patelni za pomocą łyżki szczelinowej, zachowując płyn.
Usuń mięso z małży i wyrzuć muszle.
Umieścić małże w dużej misce. Przełożyć sito zwilżoną gazą, tak aby Gaza rozciągała się ponad krawędź sita.
Spuścić płyn do gotowania przez sito nad miską, zastrzegając płyn; wyrzucić gazę.
Powrót płynu do patelni; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj krewetki i kalmary na patelnię; gotować przez 4 minut lub aż do zrobienia, mieszając od czasu do czasu.
Usuń krewetki i kałamarnice za pomocą łyżki szczelinowej; wyrzuć płyn.
Dodaj krewetki i kalmary do małży.
1/4 szklanki soku z cytryny i kolejnych 6 składników (przez czosnek) połączyć w misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Mżawka mieszanki soku z cytryny nad mieszaniną krewetek, podrzucając do płaszcza.
Połącz sałatę i koper włoski w dużej misce.
Dodaj pozostałe 4 łyżeczki soku z cytryny do mieszaniny kopru włoskiego i wrzucić do herbu. Ułóż mieszaninę kopru włoskiego na talerzu; top z mieszaniną krewetek.