Sałatka z Oregano, fety i pomidorów

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj oregano, Fetan i sałatkę pomidorową. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 265 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka octu winnego, pieprzu, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka z fety, czarnej oliwy i Oregano (czyli Sałatka z pizzerii), Letnia sałatka z zielonej fasoli z Fetanem i Oregano, oraz Weight Watchers sałatka grecka z sosem Oregano Feta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyjmij rdzeń z pomidorów i pokrój każdy pomidor w grube kliny. Ułóż pomidory w kółko na dużym talerzu.
Pokrój fetę w grube plasterki i umieść ją na środku talerza.
Pomidory i fetę skropić oliwą z oliwek i octem. Zmiażdżyć oregano między dłońmi nad sałatką i posypać solą i pieprzem. Ułóż rukolę na talerzu wokół zewnętrznej części pomidorów i podawaj w temperaturze pokojowej.