Sałatka z ogórkiem i miętą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki z ogórka i mięty. Jedna porcja zawiera 157 kalorii, 1G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 156 osób. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, sól, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Sałatka ogórkowo-miętowo-Jagodowa, Sałatka ogórkowa z szalotką i miętą, oraz Sałatka ogórkowo-ananasowa z miętą.
Instrukcje
Ogórki przeciąć na pół wzdłuż. Użyj łyżeczki, aby zeskrobać nasiona, a następnie pokroić w cienkie plasterki. Ogórki z solą wrzucić do durszlaka.
Pozwól spuścić do zlewu przez co najmniej 30 minut, a następnie dotknij durszlaka na podstawie zlewu, aby uwolnić pozostałą wodę.
Połóż czysty ręcznik do naczyń płasko na blacie, a następnie zrzuć ogórki na górę. Użyj krawędzi ręcznika, aby osuszyć ogórki.
W międzyczasie moczyć czerwoną cebulę w małej misce z lodowatą wodą przez co najmniej 10 minut, a następnie odcedzić w drobnym sitku siatkowym.
W średniej misce połącz ogórki, cebulę, ocet winny biały, oliwę z oliwek, olej roślinny, cukier, pieprz i miętę. Smak i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne. Przykryć i odstawić do lodówki na co najmniej 20 minut.