Sałatka z ogolonej marchewki, kopru włoskiego i mandarynki
Ogolona Sałatka z marchwi, kopru włoskiego i mandarynki to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 124 kalorie. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz sól morską, Cebulki kopru włoskiego, części mandarynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Sałatka Z Ogolonego Kopru Włoskiego, Sałatka Z Ogolonego Kopru Włoskiego, oraz Sałatka Z Ogolonego Kopru Włoskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Użyj mandoliny lub bardzo ostrego noża, aby ogolić marchewkę wzdłuż na wstążki.
Odciąć łodygi i liście z cebulek kopru włoskiego, jeśli nadal są przymocowane. Ogolić koper włoski wzdłuż jak marchew.
Marchew i koper włożyć do miski i wymieszać z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i 1 łyżką octu.
Odstawić na 20 minut, aby zmiękczyć.
Dodaj czerwoną cebulę. Delikatnie wymieszać z rukolą i mandarynkami. Doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać, posmakować i w razie potrzeby dodać więcej octu.
Notatki Michaela: jeśli Twoje mandarynki są małe, możesz pozostawić sekcje nienaruszone. Jeśli mandarynki są duże lub jeśli chcesz użyć pomarańczy, powinieneś usunąć każdą sekcję cytrusów z membrany. Aby to zrobić, odetnij plasterek z obu końców każdego owocu, aby stał prosto. Każdy owoc postawić na powierzchni tnącej i ostrym nożem usunąć całą skórkę i biały rdzeń, krojąc od góry do dołu, wzdłuż całego owocu, zgodnie z jego konturami.
Odetnij odcinki od ich błon.