Sałatka z marchwi, awokado i pomarańczy

Marchew, awokado i sałatka pomarańczowa może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 607 kalorii. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka innej łuszczącej się soli morskiej, płatków pieprzu, pomarańczy wielkości piłki tenisowej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sałatka z marchwi, pomarańczy i awokado, Sałatka Z Pieczonej Marchwi, Pomarańczy I Awokado, oraz Sałatka pieczona z marchwi i awokado z sosem pomarańczowo-cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Czosnek wymieszać ze zdrową szczyptą soli w moździerzu, aż do uzyskania mokrej, dość gładkiej pasty. (Można to również zrobić na desce do krojenia, siekanie i zacieranie i siekanie i zacieranie, aż będziesz zadowolony.)
Umieść pastę w dużej misce do mieszania.
Dodać kminek, kolendra, chili, i 1/4 szklanki oliwy z oliwek i dobrze wymieszać, następnie dodać marchew i wrzucić dobrze, więc są one pokryte olejem i przyprawami.
Posypać 3 Zdrowe szczypty soli, miażdżąc ziarna palcami, jak je dodać, i wrzucić ponownie.
Włożyć marchew do dużego płytkiego naczynia do pieczenia w jednej warstwie. Zeskrobać dodatkowy czosnek, przyprawy i olej z miski i równomiernie rozprowadzić na wierzchu marchewki.
Wlej 1/4 szklanki wody do pustego miejsca w zapiekance (nie chcesz zmywać smacznych oleistych rzeczy) i przechyl naczynie, aby woda rozprzestrzeniła się po dnie.
Naczynie szczelnie przykryć folią i włożyć do piekarnika. Gotować marchewki przez 25 minut. Zdjąć folię i zachować gotowanie, aż marchewki są lekko rumiane, i o tak delikatne i kremowe jak miąższ awokado, ale nie tak miękkie, że grozi rozpad, o 35 protokół więcej.
Podczas gdy marchewki są smażone, segmenty pomarańczowy jak cytryna. Wyciśnij membrany do małej miski, aby uwolnić sok. Odłóż to na bok.
Po zakończeniu marchewki wyjmij naczynie z piekarnika i pozostaw do momentu, aż marchew nieco ostygnie, ale nadal będzie ciepła.
W międzyczasie wyjmij awokado z lodówki. Połówki podziel wzdłuż, Usuń wgłębienia i obierz połówki.
Pokrój miąższ wzdłuż na plasterki o tej samej wielkości co marchewki-plasterki powinny być na tyle wytrzymałe, że nie rozpadają się podczas ich wrzucania.
Umieść plastry awokado w dużej misce i dodaj zarezerwowany sok pomarańczowy, sok z cytryny, pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i zdrową szczyptę lub dwie soli. Delikatnie i dobrze rzucać rękami. Popchnij awokado na jedną stronę miski.
Dodaj garść marchewki na raz, skrobanie i rzucanie je w pięknym zielonym płynem w misce przed dodaniem następnej garści. Upewnij się, że zeskrobać i dodać wszystkie przyprawy garlicky lewo w naczyniu do pieczenia. Wrzucić wszystko razem delikatnie, uważając, aby nie złamać plasterki awokado.
Ułóż marchewki, awokado i segmenty pomarańczy na talerzu lub w misce, aby były zwrócone w tę i tamtą stronę. Top z kolendry i podawać od razu.
Reprinted with permission from a Girl and Her Pig by April Bloomfield, © 2012 Ecco an imprint of Harper