Sałatka z marchewki/soczewicy
Sałatka z marchewki/soczewicy zajmuje od początku do końca około 25 minut. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 208 kalorii, 9 g białka i 9 g tłuszczu każda. Za 48 centów za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej. Jeśli masz pod ręką liść laurowy, marchewkę, tymianek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań w bardzo przystępnej cenie. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał doskonały wynik łyżeczkowy wynoszący 86%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Sałatka z marchwi i soczewicy, Sałatka z soczewicy i marchewki z jarmużem oraz Sałatka z pieczonej marchewki, rukoli i soczewicy.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku połącz soczewicę, marchewkę, czosnek i liść laurowy. Zalać 1 calem wody. Doprowadzić do wrzenia, następnie gotować na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do momentu, aż soczewica będzie miękka.
Usuń liść laurowy; odcedzić i ostudzić. W międzyczasie połączyć wszystkie składniki dressingu.
Wlać mieszaninę soczewicy. Przykryj i wstaw do lodówki na kilka godzin.