Sałatka Z Makaronem Farfalle W Paski
Pasiasta Sałatka z makaronem farfalle może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 400 kalorii. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, sól, zieleninę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Sałatka Makaronowa Śródziemnomorska Farfalle (Muszka) , Farfalle Sałatka makaronowa z brokułowym Pesto, oraz Makaron Z Dyni Z Pieczarkami Farfalle.
Instrukcje
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, gotować makaron przez 10 do 12 minut lub aż al dente.
Odcedzić i natychmiast zanurzyć w zimnej wodzie.
Spuścić ponownie. Włożyć do dużej miski i wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek. Odstawić w temperaturze pokojowej do ostygnięcia.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 149°.
Ułóż plastry pancetta w jednej warstwie na obramowanej blasze do pieczenia.
Piec przez 10 do 15 minut lub do chrupkości.
Pokroić plastry w dużą kostkę i przenieść do małej miski. Przykryć miskę i przechowywać w lodówce, jeśli nie planujesz używać od razu.
W małej misce wymieszać sok z cytryny i pozostałe 4 łyżki oliwy z oliwek, aż do wymieszania. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj tyle dressingu, ile potrzeba, aby pokryć farfalle. Wrzuć z mizuną i pancettą.
Aby służyć, wyśrodkuj mały kopiec sałatki z makaronem na małym talerzu. Używając obieraczki do warzyw, udekoruj sałatkę wiórkami sera Parmigiano-Reggiano.
Dekoruj skórką z cytryny. Powtórz, aby zrobić jeszcze 5 porcji.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;