Sałatka z kurczakiem z cukinią, cytryną i orzeszkami pinii

Sałatka z kurczaka z cukinią, cytryną i orzeszkami pinii może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 433 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.87 za porcję. Mieszanka orzechów piniowych, szalotka, konserwowane cytryny i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z kurczakiem z cukinią, cytryną i orzeszkami pinii, Sałatka z kurczakiem z cukinią, cytryną i orzeszkami pinii, oraz Grillowana Sałatka z cukinii z cytrynowo-ziołowym winegretem i ogolonym Romano i opiekanymi orzeszkami piniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, przykryć porzeczki gorącą wodą i odstawić, aż zmiękną, o 10 protokół.
W dużej nieaktywnej misce połącz 2 łyżki oliwy z oliwek z czosnkiem, kminkiem, skórką z cytryny, połową soku z cytryny, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodać cukinię i porzeczki i wrzucić do herbu.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 2 godziny, od czasu do czasu mieszając.
Tymczasem w dużym, płytkim naczyniu szklanym lub ceramicznym połącz mieloną szalotkę z 2 łyżkami oliwy z oliwek i pozostałym sokiem z cytryny.
Dodaj połówki piersi kurczaka, obracając się, aby dokładnie pokryć marynatą. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę, obracając kilka razy.
Na małej patelni, toast orzeszki piniowe na umiarkowanym ogniu, podrzucając kilka razy, aż złoty kolor, o 2 protokół.
Przełożyć na talerz i ostudzić.
Połówki piersi kurczaka wyjąć z marynaty, zeskrobując szalotkę. Pokroić kurczaka na 1 1/2 cala grubości i doprawić solą i pieprzem. Na dużej patelni podgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać plasterki kurczaka i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, obracając kilka razy, aż lekko rumiane i gotowane przez, O 8 protokół.
Przełożyć kurczaka do dużej, płytkiej miseczki i lekko ostudzić.
Dodać marynowaną cukinię i porzeczki, prażone orzeszki piniowe, rukolę i zakonserwowaną cytrynę i lekko wymieszać.