Sałatka Z Kurczakiem Po Włosku
Sałatka z kurczaka w stylu włoskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 658 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 6 i kosztuje $1.98 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i zbierz sól i zmielony pieprz, seler, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Sałatka Po Włosku, Sałatka Z Tuńczyka Po Włosku, oraz Sałatka Ziemniaczana Po Włosku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać czosnek, aż zmiękną i złoty kolor, 3 do 5 protokół.
Wymieszać z sokiem z cytryny; odstawić do ostygnięcia.
Wrzucić kurczaka, koper włoski, seler, czerwona cebula i pietruszka razem w dużej misce.
Wymieszaj schłodzony czosnek i oliwę z oliwek, majonez, skórkę z cytryny, sól i czarny pieprz.
Ułóż rukolę na półmisku; podawać sałatkę z kurczaka na rukoli.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki) z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)]()
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator