Sałatka z kurczaka z ziemniakami i rukolą
Sałatka z kurczaka z ziemniakami i rukolą może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 446 kalorii, 42g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis służy 4 i kosztuje 3,34 zł za porcję. Jeśli masz piersi z kurczaka, oliwę z oliwek, estragon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z rukoli z ziemniakami i zieloną fasolką, Pieczony kurczak z ziemniakami i rukolą, oraz Pieczony kurczak z ziemniakami, rukolą i jogurtem czosnkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki umieścić w dużym garnku i przykryć zimną wodą; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj 1 łyżka soli, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu 1518 minut lub do miękkości.
Odcedzić i uruchomić pod zimną wodą do ostygnięcia; obrać i pokroić.
Napełnij średni rondel do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia i dodać pozostałą 1 łyżkę soli.
Dodać kurczaka, i zmniejszyć ogień do średniej; delikatnie gotować na wolnym ogniu 1214 minut lub aż gotowane przez.
Przenieś do deski do krojenia i pozostaw na co najmniej 10 minut przed rozdrabnianiem widelcem lub palcami.
Wymieszać olej, ocet, musztardę i pieprz w małej misce.
Podziel rukolę, kurczaka, estragon i ziemniaki równomiernie na 4 miseczki.
Skropić każdą opatrunkiem, a na wierzch polać parmezanem.