Sałatka z kurczaka sezamowego z sosem imbirowo-limonkowym

Sałatka z kurczaka sezamowego z sosem imbirowo-limonkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 460 kalorii, 42g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,21 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, syrop imbirowo-limonkowy, ocet winny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Azjatycka Sałatka z kurczakiem w sosie sezamowo-imbirowym, Chińska Sałatka Z Kurczakiem W Sosie Sezamowo-Imbirowym, oraz Grillowana Sałatka z kurczaka z sosem imbirowym sezamowym.
Instrukcje
W małej misce połącz syrop imbirowo-Limonkowy z octem i sosem sojowym.
W średniej misce lekko rozgnieść pokrojone w kostkę awokado widelcem. Złóż sok z limonki i 1 łyżeczkę oliwy z oliwek. Doprawić lekko awokado solą.
W średniej misce wrzucić rzodkiewki z 1 łyżeczką oliwy z oliwek i doprawić solą. Rzodkiewki przechowywać w lodówce.
Piersi kurczaka doprawić solą i białym pieprzem.
Rozłóż nasiona sezamu w płytkim naczyniu i naciśnij Skórki stronie piersi kurczaka do nasion sezamu płaszcz.
Ustaw dużą, żaroodporną patelnię na dużym ogniu, aż do bardzo gorącego.
Dodać pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek na patelni i ciepła, aż do palenia.
Dodać piersi z kurczaka, sezamem powleczone stronie w dół, i gotować na dużym ogniu, aż nasiona sezamu są złociste, o 3 protokół. Przekręć piersi kurczaka.
Przenieść patelnię do piekarnika i piec kurczaka przez około 5 protokół, lub aż po prostu gotowane przez.
Na talerzach ułożyć tłuczone awokado i ułożyć połowę plasterków rzodkiewki. Ułożyć piersi kurczaka na wierzchu i udekorować pozostałymi plastrami rzodkiewki i gałązkami rukoli.
Skropić imbirowy dressing na wierzchu i podawać.