Sałatka z krewetek nad pikantnym arbuzem

Sałatka z krewetek nad pikantnym arbuzem
Sałatka z krewetek nad pikantnym arbuzem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis służy 4 i kosztuje 10,32 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1571 kalorii, 53g białka, oraz 17g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz cytryny, pieprz, arbuz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Pikantna Sałatka Z Krewetek, Pikantna sałatka z krewetek i czarnej fasoli dla dwojga, oraz Ostra Limonka Sałatka Z Krewetek I Awokado.

Instrukcje

1
Zetrzyj skórkę z cytryn na równi 1 łyżka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
2
Cytryny pokroić na pół; wycisnąć sok z cytryn do miarki na równe 3 łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
3
Kłaść każdy plasterek arbuza na schłodzonym talerzu. Doprawić żądaną ilością koszernej soli i świeżo zmielonego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Sól KoszernaSól Koszerna
ArbuzArbuz
4
Mikrofalówka cebuli w średniej wielkości kuchence mikrofalowej bezpieczne miski w wysokiej 25 sekund lub tylko do cebuli jest przetarg. Wymieszać z majonezem, selerem naciowym, 1 łyżeczką. Skórka z cytryny i 1 łyżka. sok z cytryny. Wymieszać z krewetkami i estragonem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
MajonezMajonez
EstragonEstragon
SelerSeler
KrewetkiKrewetki
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
5
Umieścić rukolę w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
6
Posypać pozostałymi 2 łyżeczkami. Skórka z cytryny i 2 łyżki. sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem do smaku; wymieszać do okrycia. Ułóż mieszankę rukoli nad arbuzem; top z mieszaniną krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
ArbuzArbuz
RukolaRukola
KrewetkiKrewetki
7
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santa Margherita Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia84
Rodzaje PotrawSałatki
OkazjeLetnie
Magazyn