Sałatka z komosy ryżowej i soczewicy
Quinoan i sałatka z soczewicy może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 323 kalorie, 10g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 26 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz nektar z agawy, quinoa, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Sałatka Z Komosy Ryżowej Z Soczewicy, do sałatki z Quinoan i czarnej soczewicy z mieszanymi warzywami sałatkowymi, oraz Brokuł Quinoa Soczewica Sałatka.
Instrukcje
Doprowadzić quinoa i 6 szklanki wody do wrzenia w dużym garnku. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż quinoa jest tender i woda została wchłonięta, 15 do 20 minut. Uruchom pod zimną wodą do ostygnięcia; spuścić.
W międzyczasie w osobnym rondlu zagotuj soczewicę i 2 szklanki wody. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica są miękkie, 15 do 20 protokół. Uruchomić pod zimną wodą do ostygnięcia; spuścić nadmiar wilgoci.
Wymieszać ocet ryżowy, oliwę z oliwek, sok z cytryny i nektar z agawy razem w misce, aż dobrze się włączy. Doprawić solą morską i czarnym pieprzem.
Wlać sos na quinoa i wymieszać do płaszcza równomiernie.
Dodaj soczewicę, marchew, ogórek, zielona cebula, i żółta papryka; mieszać aż równomiernie wymieszane.