Sałatka z komosy ryżowej i soczewicy

Sałatka z komosy ryżowej i soczewicy
Quinoan i sałatka z soczewicy może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 323 kalorie, 10g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 26 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz nektar z agawy, quinoa, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Sałatka Z Komosy Ryżowej Z Soczewicy, do sałatki z Quinoan i czarnej soczewicy z mieszanymi warzywami sałatkowymi, oraz Brokuł Quinoa Soczewica Sałatka.

Instrukcje

1
Doprowadzić quinoa i 6 szklanki wody do wrzenia w dużym garnku. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż quinoa jest tender i woda została wchłonięta, 15 do 20 minut. Uruchom pod zimną wodą do ostygnięcia; spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Wlać do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
W międzyczasie w osobnym rondlu zagotuj soczewicę i 2 szklanki wody. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica są miękkie, 15 do 20 protokół. Uruchomić pod zimną wodą do ostygnięcia; spuścić nadmiar wilgoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Wymieszać ocet ryżowy, oliwę z oliwek, sok z cytryny i nektar z agawy razem w misce, aż dobrze się włączy. Doprawić solą morską i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
0,5 łyżeczki Soli0,5 łyżeczki Soli
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Wlać sos na quinoa i wymieszać do płaszcza równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
6
Dodaj soczewicę, marchew, ogórek, zielona cebula, i żółta papryka; mieszać aż równomiernie wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółtaPapryka żółta
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
SoczewicaSoczewica
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Podawać natychmiast.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia77
Magazyn