Sałatka z komosy ryżowej

Sałatka z komosy ryżowej
Sałatka Quinoa to bezglutenowa, bezmleczna, lakto ovo wegetariańska i wegańska przystawka. Ten przepis służy 8 porcjom. Jedna porcja zawiera 184 kalorie , 4 g białka i 7 g tłuszczu . Za 53 centy za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga wody, soli, rodzynek i soku z cytryny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 65% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy to Pomiń ryż i spróbuj komosy ryżowej – meksykańskiej sałatki z komosy ryżowej z czarną fasolą i kukurydzą , sałatki z komosy ryżowej ze świeżymi sercami palmy (Ensalada de Quinoa con Chonta) i sałatki z komosy ryżowej ze świeżymi sercami palmy (Ensalada de Quinoa con Chonta) .

Instrukcje

1
W małym rondlu zagotuj wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj komosę ryżową. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 12-15 minut lub do momentu, aż wchłonie wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Zdjąć z ognia.
4
W dużej misce wymieszaj komosę ryżową, jicamę, seler i rodzynki. W małej misce wymieszaj oliwę, sok z cytryny, sól i cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
JicamaJicama
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
5
Polać mieszanką komosy ryżowej i wymieszać. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które możesz spróbować, jest wino Elway's Reserve Carneros Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 38 dolarów.
Wino Elway's Reserve Carneros Chardonnay
Wino Elway's Reserve Carneros Chardonnay
Elway's Reserve Carneros Chardonnay 2014 jest dobrze zbilansowane, wykazuje wyraźne aromaty owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii uzupełniają gładkie, trwałe dębowe wykończenie.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia21
Magazyn