Sałatka z karczocha, Edamame i szparagów
Sałatka z karczocha, Edamame i szparagów może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 309 kalorii, 14g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, oliwę z oliwek, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Sałatka Z Karczocha Szparagowego, Sałatka Karczochowo-Szparagowa, oraz Sałatka z karczocha i szparagów.
Instrukcje
Przetrzyj wnętrze dużej miski sałatkowej z ciętymi bokami ząbka czosnku; Odrzuć czosnek.
Dodaj olej, sok z cytryny, oregano, sól, i pieprz do miski; trzepaczka dobrze.
Dodać karczochy, delikatnie podrzucając; odstawić w temperaturze pokojowej.
W międzyczasie umieść edamame w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą; gotuj 2 minuty.
Dodać szparagi; gotować, aż szparagi i edamame będą chrupiące-miękkie (około 3 minut). Spłucz pod zimną wodą, dobrze osusz i osusz ręcznikami papierowymi.
Dodać szparagi i edamame do mieszaniny karczocha; wrzucić.
Przenieś do 4 pojedynczych płyt. Ułóż Ogolony parmezan na każdej sałatce.