Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać sałatkę kalmary spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 28g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 361 kalorii. Na $5.29 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz oliwę z oliwek, ocet z czerwonego wina, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kalmary Wigilijne / Calamari in Umido per la Vigilia di Natale, Sałatka Z Kalmarów, oraz Sałatka Kalmarowo-Oliwkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Kalmary opłukać pod zimną bieżącą wodą, a następnie lekko osuszyć między papierowymi ręcznikami. Połówki macek wzdłuż i pociąć ciała (w tym klapy, jeśli są przymocowane) poprzecznie na pierścienie o szerokości 1/3 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kałamarnica
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
2
Gotować kalmary w garnku 5-do 6-quart wrzącej osolonej wody, odkryte, aż tylko nieprzezroczyste, 40 do 60 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kałamarnica
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Odcedzić w durszlaku i natychmiast przenieść do miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie. Gdy kałamarnica jest chłodna, odcedzić i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kałamarnica
Woda
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
4
Wymieszać sok z cytryny, ocet, olej, czosnek, sól i pieprz w małej misce, następnie wymieszać cebulę i odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Ocet
Czosnek
Pieprz
Cebula
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
5
W międzyczasie połącz kalmary, oliwki, pomidory, seler i pietruszkę w dużej misce. Wymieszać z sosem i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Pomidor
Pietruszka-nać
Seler
Oliwki
Kałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
6
Odstawić na co najmniej 15 minut, aby umożliwić rozwój smaków.