Sałatka z kaczką i dzikim ryżem

Sałatka z kaczką i dzikim ryżem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj sałatki z kaczką i dzikim ryżem. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 703 kalorie. Na 6,37 zł / porcja, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz szalotki, cebulę, połówki piersi kaczki magreta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z kurczakiem i dzikim ryżem: obfita, pikantna sałatka obiadowa, Sałatka Z Dzikim Ryżem, oraz Najlepsza Sałatka Z Dzikim Ryżem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać wszystkie składniki dressingu w dużej misce i pozostawić w temperaturze pokojowej podczas robienia sałatki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Ryż dobrze opłukać na dużym sicie pod zimną wodą, a następnie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
2
Rozgrzać masło w 4-do 5-quart ciężkiego garnka na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi, następnie gotować cebulę, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodać ryż i gotować, mieszając, aż pachnące, o 3 protokół. Wymieszać w wodzie i bulionie i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, przykryte, aż ryż będzie miękki, 1 do 1 1/4 godziny. (Ziarno się otworzy, ale nie cała ciecz zostanie wchłonięta.)
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
BulionBulion
WodaWoda
RyżRyż
4
Dobrze osuszyć w durszlaku i ostudzić do ogrzania przed dodaniem do dressingu. (
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
5
Rozłóż ryż na płytkiej patelni do pieczenia, aby szybciej ostygł.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Cukier gotować zatrzaski w garnku 4-quart wrzącej osolonej wody, aż chrupiące-miękkie, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Odcedzić na sicie i spłukać pod zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie, a następnie dobrze odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
4
Kaczkę osuszyć i doprawić solą i pieprzem. Ocena skóry w wzór crosshatch i umieścić kaczkę, boki skóry do góry, w lekko naoliwionej płytkiej (1-cal-deep) patelni do pieczenia. Piec w środku piekarnika, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony poziomo w centrum rejestruje 49° (dla średnio rzadkie), około 25 minut. Pozostaw piekarnik włączony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
Przenieść kaczkę do deski do krojenia i kiedy tylko wystarczająco chłodny do obsługi, usunąć skórę. Cienko pokroić skórę (z rowkiem w dół), utrzymując ciepłą pierś kaczki, luźno przykrytą folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Piec skórkę na patelni do pieczenia na środku piekarnika, aż będzie bardzo chrupiąca, około 15 do 20 minut, a następnie przenieść łyżką szczelinową do ręczników papierowych do odsączenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Połówki piersi kaczki przeciąć poziomo (w stylu motylkowym), a następnie pokroić na cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
ZiarnaZiarna
8
Dodaj kaczkę i wszelkie soki do dressingu wraz z ryżem, cukrem, szalotki, morele, pekany i sól i wrzuć delikatnie, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
MorelaMorela
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
CukierCukier
Cała KaczkaCała Kaczka
RyżRyż
SólSól
9
Tuż przed podaniem rozprowadź na wierzchu chrupiącą skórę kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
10
* Dostępny w D ' Artagnan (800-327-824
11
i Hudson Valley Foie Gras (877-289-3643).
Składniki, których będziesz potrzebować
Foie GrasFoie Gras
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia53
Magazyn