Sałatka z jarmużu i pieczonych buraków z sosem balsamicznym z klonu
Sałatka z jarmużu i pieczonych buraków z sosem balsamicznym klonu to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 210 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, prawdziwy syrop klonowy, kozi ser i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Czerwona Sałatka z kapusty kuri i buraków z sosem balsamicznym z żurawiny i orzechów pekan parmezan, Zimowa sałatka z buraków i granatów z klonem kandyzowanymi orzechami pekan + balsamiczny sos cytrusowy, oraz Sałatka z pieczonych buraków i rukoli z klonowym balsamicznym winegretem.
Instrukcje
Sałatka z jarmużu i pieczonych buraków z sosem balsamicznym z klonu
Składnik5 - 6 małych prażonych buraków (czerwonych i / lub Złotych) - aby uzyskać instrukcje dotyczące pieczenia, kliknij tutaj1 / 2 szklanki orzechów pekan1 / 3 szklanki prawdziwego syropu klonowego, podzielone
Dash of cayenne1 pęczek kręconych kale2 łyżki octu balsamicznego (dobrej jakości) 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny 1 / 4 szklanka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia 1 / 2 szklanka pokruszonej fety lub koziego sera (opcjonalnie-Pomiń, aby zachować wegańskie / pareve)będziesz również potrzebować
Papier pergaminowy lub woskowy