Sałatka z halibuta i kukurydzy z łamanym winegretem

Sałatka z halibuta i kukurydzy z łamanym winegretem
Need a bezglutenowe i bezmleczne przystawki? Halibut i sałatka kukurydziana z łamanym winegretem może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 778 kalorii, 60g białka, oraz 45 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $10.8 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka boczku, fasola lima, ocet szampański i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka z halibuta i kukurydzy z "łamanym" winegretem pomidorowym, Lucjan smażony z łamanym winegretem czarno-oliwkowym, oraz Sałatka z halibuta i brzoskwini z cytrynowo-miętowym winegretem.

Instrukcje

1
Pomidory wycedzić, pokroić na kawałki i wstawić do blendera. Zmiksować do puree. Przecedzić przez sito do miski. Powinieneś mieć około 2 1/2 szklanki puree. Jeśli świeże pomidory nie są dostępne, użyj puszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w niereaktywnym rondlu do rozpalenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać czosnek i saute krótko, aż jasnobrązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
4
Dodać przecier pomidorowy i doprowadzić do wrzenia. Dusić delikatnie około 5 minut. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do miski. Odrzuć ciała stałe. Wypłukać rondel, przywrócić sok pomidorowy na patelnię i doprowadzić do wrzenia. Dusić i przecedzić jeszcze dwa razy, aż sok pomidorowy będzie tak gęsty jak ciężka śmietana, o 15 minut Całkowity czas gotowania. Pamiętaj, aby obniżyć ciepło, ponieważ mieszanina zgęstnieje, aby zapobiec przypaleniu. Powinieneś mieć około 1/4 szklanki bardzo gładkiego soku pomidorowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomidorowySok Pomidorowy
Przecier PomidorowyPrzecier Pomidorowy
Krem CiężkiKrem Ciężki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
5
Dodać 1 łyżkę soku z cytryny i smaku do soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
6
Wlać 1 łyżkę oliwy do małej, czystej szklanej butelki z korkiem i zawirować, aby pokryć wnętrze. Szklaną butelkę zalać oliwą z oliwek i lejkiem przed odcedzeniem pomidorów, aby się nie przykleiły. Przecedzić sok pomidorowy do butelki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomidorowySok Pomidorowy
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
LejekLejek
7
Niech ostygnie do temperatury pokojowej.
8
Dodaj oliwę z oliwek-mieszanka powinna być pół oliwy z oliwek i pół pomidora. Nie wstrząsać ani nie mieszać!
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PomidorPomidor
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
9
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia i dodać sól. Blanche kukurydzy i gotować tylko do miękkości, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
KukurydzaKukurydza
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Wyjąć i odstawić na bok. Gotować fasolę w tej samej wodzie tylko do miękkości, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
11
Drenaż. Jeśli używasz favas, obierz je. Gdy kukurydza jest wystarczająco chłodna, aby obsłużyć, wyciąć ziarna z kolb. Wrzucić razem w misce.;
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
W czystym słoiku z pokrywką wstrząśnij razem mielonym estragonem, 2 łyżkami boczku i 25 procent octu szampańskiego i 75 procent oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SzampańskiOcet Szampański
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
EstragonEstragon
BoczekBoczek
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
13
Wlać tyle dressing na kukurydzę i fasolę do Płaszcz, wrzucić dobrze, i smak przyprawy. Dostosuj z solą, pieprzem i więcej dressing w razie potrzeby. Odstawić do marynowania na około 15 minut.;
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
PieprzPieprz
FasolaFasola
KukurydzaKukurydza
SólSól
14
Doprawić rybę z obu stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RybyRyby
15
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w dużej patelni saute na średnim ogniu do gorąca. Najpierw na patelni umieść stronę prezentacji ryby (bez skóry), aby uzyskać najlepszą karmelizację. Gotować, aż brązowy z pierwszej strony, o 3 protokół. Kiedy zobaczysz, że opague wokół krawędzi, daj mu jeszcze minutę i odwróć boki. Gotować jeszcze minutę po drugiej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Wyjmij z patelni i połóż na blasze ciastek na chwilę, podczas gdy będziesz cieszyć się przystawką z Towarzystwem. Tuż przed tym, jak będziesz gotowy do podania, umieść go w rozgrzanym piekarniku 450 stopni F na około 30 sekund.;
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia62
Magazyn