Sałatka z grzybami Portobello
Sałatka z grzybami Portobello to bezglutenowy i podstawowy przepis na 4 porcje. Ta przystawka zawiera 120 kalorii , 2 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. Za 1,38 USD za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga kilku parmiginao-reggiano, kapeluszy grzybów portobello, oliwy z oliwek i skórki cytrynowej. Ten przepis przygotowało 6 osób i zrobi je ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 56% , to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy obejmują sałatkę z grzybami Portobello , sałatkę z grzybami Portobello i sałatkę z pieczonych grzybów Portobello .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Na talerzu ułóż grzyby i seler, a dookoła posyp natką pietruszki. Wyciśnij równomiernie sok z cytryny na talerz, a następnie obficie skrop sałatkę oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, około 3 łyżek stołowych. Dopraw sałatkę solą i dużą ilością czarnego pieprzu i wymieszaj opuszkami palców, aby połączyć. Za pomocą obieraczki do warzyw zetrzyj ser i posyp sałatkę kilkoma garściami Parmigiano-Reggiano.