Sałatka z gruszki, makadamia i szpinaku z kozim serem

Gotowana Gruszka, makadamia i sałatka szpinakowa z kozim serem może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 96 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 12. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Mieszanka liści szpinaku baby, sól i pieprz, miód prażone orzechy makadamia, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Przystawka z gruszką i kozim serem, Sałatka z gruszek, koziego sera i szpinaku z ciepłym sosem Klonowo-bekonowym, oraz Sałatka z gruszką i serem pleśniowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Łyżką szczelinową podnieś gruszki z płynu kłusowniczego; zapas płynu. Gruszki pokroić wzdłuż lub pokroić na około 1/2 cala kawałki.
W dużej misce połącz gruszki ze szpinakiem i orzechami macadamia. Grubo pokruszyć połowę sera na sałatkę.
W małej miseczce ubijamy oliwę z oliwek, ocet ryżowy, 3 łyżki płynu do płukania gruszek (pozostały do innego użycia; patrz UWAGI), musztardę, miód i tymianek.
Zalać sałatkę i delikatnie wymieszać, dodając sól i pieprz do smaku.
Posypać pestkami granatu i pokruszyć pozostały ser na sałatce.
Gotowane gruszki: na patelni o pojemności 5 do 6 litrów na średnim ogniu połącz 1 butelkę (750 ml.) wytrawne czerwone wino, 3/4 szklanki cukru, 1 cienki pasek (3 w. do 1/2 cala.) skórka cytryny (tylko żółta część), 2 gwiazdki anyżu (lub 1 łyżeczka nasion anyżu i 1 laska cynamonu, 3 w.), oraz 1 wanilia (6 w.), rozdziela się wzdłuż. Przynieś na wolnym ogniu.
Tymczasem obierz 3 jędrne, dojrzałe gruszki Anjou (1 1/2 lb. ogółem), przecięte na pół wzdłużnie i rdzeń.
Gruszki umieścić w mieszaninie winnej. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, obracając od czasu do czasu, aż gruszki ledwo zmiękną po przekłuciu, około 15 minut.
Wyjąć z ognia i pozostawić gruszki do ostygnięcia w płynie, obracając od czasu do czasu, co najmniej 30 minut, lub przykryć i schłodzić do 3 dni.