Sałatka Z Grillowanym Kurczakiem Cosmopolitan

Grillowana Sałatka z kurczaka Cosmopolitan może być tylko napojem, którego szukasz. Na 3,32 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 454 kalorie, 26g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka skórki pomarańczowej, sos żurawinowy w galaretce, połówki piersi kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowane piersi z kurczaka z surową kukurydzą i sałatką z pieczywa z grilla, Grillowana Sałatka z kurczaka-rukola z grillowaną salsą pomidorową, oraz Sałatka z kurczaka i grillowanej kukurydzy z greckim jogurtem Vinaigrette.
Instrukcje
W małym rondlu na małym ogniu połącz sos żurawinowy i marmoladę pomarańczową. Ogrzać i mieszać do rozpuszczenia i dobrze wymieszać.
Wyjąć z ognia i wymieszać sok z limonki, sok pomarańczowy i olej roślinny.
Wyjąć 1/2 szklanki mieszaniny i odstawić do lodówki na później.
Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia, a następnie wymieszać z wódką cytrynową i przenieść do dużego zamykanego worka. Kawałki kurczaka przyprawić solą i pieprzem cytrynowym; włożyć do woreczka z marynatą. Zamknąć worek i marynować w lodówce przez co najmniej 1 godzinę, od czasu do czasu obracając.
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Wyjmij kurczaka z plastikowej torby, odrzucając marynatę.
Umieścić kawałki kurczaka na rozgrzanym grillu i gotować przez 4 do 5 minut z każdej strony, lub do jędrności i nie różowy w środku. Jeśli masz termometr do mięsa, powinien mierzyć 160 stopni F (70 stopni C), gdy mierzy się go w najgrubszej części.
Wyjmij kurczaka na deskę do krojenia i pozostaw na około 5 minut.
Podczas gdy kurczak odpoczywa, połączyć warzywa sałatkowe, żurawiny i segmenty pomarańczowe.
Zalać zarezerwowaną marynatę cytrusową na sałatkę i wrzucić lekko do herbu. Sałatkę podzielić na cztery talerze. Pokrój każdy kawałek kurczaka w poprzek w paski 1/2 cala. Ułożyć na wierzchu sałatek i posypać paskami skórki pomarańczowej.