Sałatka z grillowanych krewetek
Sałatka z grillowanych krewetek zajmuje od początku do końca około 14 minut . Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 12,58 USD za porcję. To danie główne ma 639 kalorii , 109 g białka i 17 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, pierwotnej i pescatarian . Mieszanka płatków pieprzu, cebul kopru włoskiego, oliwy z oliwek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest idealny na Czwarty Lipca . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 81% . Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Krewetki na 2 sposoby: Krewetki z grilla w sosie sojowym, sałatka ze szpinakiem i krewetkami w nowym stylu , Sałatka z grillowanych krewetek i Sałatka z grillowanych krewetek i fety .
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: Drewniane szaszłyki namoczone w wodzie przez co najmniej 20 minut
W robocie kuchennym zmiksuj czosnek, szalotkę, 1/4 szklanki oleju i ocet sherry, aż dobrze się połączą.
Dodaj liście bazylii, płatki czerwonej papryki, sok z cytryny, sól i pieprz. Puls, aby połączyć.
Wyjmij mieszaninę z robota kuchennego i dodaj ją do dużej miski. Zachowaj niewielką ilość marynaty w innej misce do wykończenia krewetek. Krewetki obtaczamy w marynacie i nabijamy na patyczki do szaszłyków.
Rozgrzej patelnię grillową do wysokiego poziomu i smaż szaszłyki po 2 minuty z każdej strony.
Zdjąć je z grilla i dodać do miski z zarezerwowaną marynatą.
Dodać koper włoski, rukolę i pomidory. Lekko wymieszaj, aby równomiernie się pokrył. Sałatkę rozłóż na talerzach i posyp parmezanem.