Sałatka z fetą i granatem z cytrynowym winegretem Dijon
Sałatka z fetą i cytryną Dijon Vinaigrette to przystawka na 5 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ta bezglutenowa, lakto ovo wegetariańska i pierwotna receptura zawiera 253 kalorie, 8 g białka i 19 g tłuszczu na porcję. Za 2,53 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup musztardę dijon, ser feta, granat i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 47%, to danie jest dobre. Wypróbuj sałatkę z dyni Delicata z persymonami i granatem Dijon Vinaigrette, sałatkę z żurawiną i fetą z Dijon Vinaigrette oraz sałatkę z jabłek i granatów z Quinoan i jarmużem z fetanem w curry klonowym sosem Dijon, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
Do dużej miski włóż sałatę, pestki granatu i ser feta; odłożyć na bok.
W osobnej misce wymieszaj sok i skórkę z cytryny, musztardę, ocet, oliwę z oliwek, sól i pieprz.
Polej sałatkę i przykryj nią.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka świetnie komponuje się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Alderbrook Winery Chardonnay. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Winiarnia Alderbrook Chardonnay
Aromaty ananasa i mango akcentowane są wanilią, anyżem i kokosem. W ustach pełne nuty gruszki i masła, z długim, prażonym migdałowym finiszem. Wino to dobrze komponuje się z sałatką z kopru włoskiego i krewetek cytrynowych, przegrzebkami morskimi z salsą z mango, homarem z pieczonym sosem kukurydzianym, kurczakiem z wędzonym bekonem z jabłoni i dzikim ryżem, risotto dyniowym z szałwią, łososiem z sosem cytrynowo-szafranowym.