Sałatka z endywii i awokado
Sałatka z endywii i awokado to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Jedna porcja zawiera 284 kalorie, 5G białka, oraz 24g tłuszczu. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka koszernej soli, awokado haas, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 6 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Sałatka Z Awokado, Endywii I Pistacji, Sałatka Z Awokado, Krewetek I Endywii, oraz Sałatka z buraków, awokado i endywii.
Instrukcje
Ubij razem musztardę, sok z cytryny, oliwę z oliwek, sól i pieprz, aby uzyskać vinaigrette.
Usuń 1/2 cala z końca łodygi każdego endywiu, Odrzuć rdzeń, a resztę pokroić w poprzek na 1-calowe kawałki.
Pokroić awokado w dużą kostkę lub kliny. Wrzucić awokado i endive z vinaigrette. Doprawić do smaku i podawać w temperaturze pokojowej.
Uwaga: awokado Haas to brązowe z Kalifornii. Te zielone nie mają tyle smaku.