Sałatka z ciecierzycy, łososia i rukoli
Sałatka z ciecierzycy, łososia i rukoli to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 1045 kalorii, 56g białka, oraz 61 g tłuszczu. Na $6.49 za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Jeśli masz oliwę z oliwek, pietruszkę, ciecierzycę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Sałatka z dzikiej rukoli i ciecierzycy, Chrupiąca Sałatka z ciecierzycy i rukoli, oraz Sałatka Z Farro, Ciecierzycy I Rukoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°. linia cookie arkusz z gotowania pergaminu papieru.
W razie potrzeby usunąć skórę z łososia i kości. Łososia osuszyć ręcznikami papierowymi; umieścić na arkuszu cookie.
Skropić 1 łyżeczką oleju.
Piec 18 do 20 minut lub aż ryby płatki łatwo widelcem.
Tymczasem, w dużej misce, wymieszać pozostałe składniki sałatki z wyjątkiem rukoli. W małej misce, wymieszać 1/3 szklanki oleju, Skórka z cytryny, sok z cytryny, ocet, nektar z agawy i musztarda z trzepaczką do dobrze wymieszać.
Dodać sól i pieprz do smaku.
SOS zalać mieszanką ciecierzycy; wymieszać do połączenia. Wymieszać z rukolą. Użyj 2 widelców, aby płatkować łososia na kawałki wielkości kęsa.
Dodać łososia do sałatki; wrzucić delikatnie. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.