Sałatka z buraków i cytrusów
Sałatka z buraków i cytrusów może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 121 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz rubinowy grejpfrut, pistacje, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka buraczano-cytrusowa, Sałatka Z Buraków Cytrusowych, oraz Sałatka Z Buraków Cytrusowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć łodygi buraków do 1 cala; delikatnie umyć buraki i umieścić w 8-calowej kwadratowej patelni.
Dodaj 1/4 szklanki wody i przykryj folią aluminiową.
Piec 1 godzinę i 10 minut lub do miękkości. Odsłaniać i całkowicie schłodzić (około 30 minut).
Wytnij 1/4-calowy kawałek grubości z każdego końca grejpfruta za pomocą ostrego, cienkiego ostrza noża.
Umieść, płaskie końce w dół, na desce do krojenia i usuń skórkę w paski, przecinając od góry do dołu zgodnie z krzywizną owoców.
Usunąć pozostałe gorzkie białe pestki. Trzymając obrany grejpfrut nad miską, pokrój między membranami i delikatnie usuń całe segmenty. Rezerwa 1/4 szklanki soku.
Wymieszać oliwę z oliwek, kolejne 4 składniki i zarezerwowany 1/4 szklanki soku grejpfrutowego w misce.
Buraki obrać i pokroić w kliny. Ułóż rukolę na dużym talerzu; top z grejpfrutem i burakami.
Skropić winegretem, posypać pistacjami.
Dodać sól i pieprz do smaku.