Sałatka z buraków, bulguru i pomarańczy z pietruszką Vinaigrette

Sałatka z buraków, bulguru i pomarańczy z Pietruszkowym winegretem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 239 kalorii. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka pępka pomarańczy, pietruszka vinaigrette, kozi ser, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 17 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka Bulgurowa z winegretem pomarańczowym, Sałatka z pieczonej marchwi i buraków z fetą, natką pietruszki i winegretem z kminku, oraz Sałatka z buraków z winegretem pomarańczowym.
Instrukcje
W średnim rondlu zagotować wodę; wymieszać z bulgurem. Przykryć, zdjąć z ognia; odstawić 10 minut. Spłukać zimną wodą; odcedzić.
Podczas gdy woda dla bulgur dochodzi do wrzenia, burak umieścić na talerzu; przykryć 3 warstwami wilgotnych ręczników papierowych. Kuchenka mikrofalowa W Wysokiej 6 minut lub do miękkości.
Podczas gotowania buraków obieramy pomarańcze; kroimy poprzecznie na cienkie plastry.
Buraki pokroić na pół wzdłuż. Połówki buraków obrócić, pokroić w bok i pokroić w cienkie półksiężycowe plastry; umieścić w misce.
Dodać 3 łyżki pietruszki Vinaigrette; wrzucić aż pokryte.
Pozostałe winegret wymieszać z bulgurem. Łyżka bulgur równomiernie na każdym z 4 talerzy porcji. Wierzch równomiernie z burakami i plastrami pomarańczy; w razie potrzeby posypać serem i pietruszką.
Skrót kuchnia wskazówka aby szybko usunąć skórkę z pomarańczy, wyciąć cienki plasterek z góry i na dole pomarańczy, aby owoce stały prosto. Stań pomarańczowy pionowo na desce do krojenia. Za pomocą ostrego noża usuń skórę w plastrach 1/2 cala. Pamiętaj, aby usunąć biały rdzeń, który może być bardzo gorzki.