Sałatka Z Brukselki
Sałatka z brukselki może być tylko przystawką, której szukasz. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 161 kalorii, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To jest przynoszone do Was przez smak domu. Jeśli masz pieprz, sól, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Brukselka Baaji (brukselka Indyjska przyprawiona), Sałatka Z Brukselki, oraz Sałatka Z Brukselki.
Instrukcje
Miejsce 1. wody w rondlu; dodać brukselkę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 8-10 minut lub do miękkości.
Odcedzić; spłukać zimną wodą i osuszyć.
W misce umieścić kiełki i cebulę; odstawić.
W małej misce ubić olej, sok z cytryny, musztardę, sól, tymianek i pieprz. Wrzucić sałatę z 2 łyżkami sosu; umieścić w dużej płytkiej misce do serwowania.
Resztę sosu zalać brukselką i wrzucić do płaszcza; kopiec na sałacie.