Sałatka z awokado z pomarańczą - Wasabi glazurowany kurczak
Sałatka z awokado z pomarańczowym szkliwionym kurczakiem wasabi może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,82 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 285 kalorii, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu. 6 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka awokado, sok pomarańczowy, pasta wasabi i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Sałatka z kurczakiem i awokado z sosem wasabi-Limonka, Sałatka z żurawiny, glazurowanego orzecha włoskiego, pomarańczy, awokado i sera pleśniowego, oraz Panko Crusted Wasabi Salmon with Orange Wasabi Cream Sauce dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Pokrój paski kurczaka i odstaw na bok.
W dużym, niereaktywnym garnku podgrzać cukier i wodę razem na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż karmelizuje się do głębokiego bursztynowego koloru.
Zdejmij z ognia i powoli (i bardzo ostrożnie-użyj rękawicy kuchennej!) dodaj wino. Powrócić do ognia i mieszać, aż wszystkie cząstki zostaną rozpuszczone. Stale mieszając, dodaj sok pomarańczowy i wasabi, dostosowując ilość do smaku.
Posmaruj paski kurczaka glazurą, a następnie umieść na blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż się nagrzeje.
Podczas gdy kurczak jest ocieplenie, wrzucić razem pomidory, czerwona cebula, kolendra, sok z limonki, awokado, sól, pieprz i ostry sos. Dostosuj przyprawy do smaku i mieszankę łyżką na zielenie. Wierzch z rozgrzanymi paskami kurczaka i podawać.