Sałatka z awokado i grejpfruta z sosem miętowym
Sałatka z awokado i grejpfruta z sosem miętowym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 292 kalorie, 4G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz jędrne dojrzałe awokado, sok z cytryny, liście mięty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 84%. Spróbuj Sałatka grejpfrutowo-awokado z imbirem-Cassis Dressing, Sałatka z awokado i grejpfruta z sosem makowym, oraz Pikantna sałatka z krewetek i awokado z sosem grejpfrutowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyciąć skórkę i białą błonę z grejpfruta. Pracując nad sitkiem ustawionym nad miską, przeciąć między membranami wewnętrznymi a owocami, aby uwolnić segmenty do sitka. Wyciśnij sok z membran do miski (wyrzuć membrany); potrzebujesz około 1/4 szklanki soku (zachowaj resztę do innych zastosowań).
Do soku grejpfrutowego dodać sok z cytryny, miętę, szalotkę i miód i wymieszać.
Obrać i pit awokado; pokroić wzdłuż na 1/2-cala-grube plastry. Ustaw liść fryzy na każdym z 4 talerzy sałatkowych lub obiadowych i ułóż równe porcje segmentów grejpfruta i plastrów awokado na wierzchu.
Posypać posiekaną rzodkiewką.
Łyżka SOS równomiernie na sałatki.
Dodać sól i pieprz do smaku.