Sałatka z arbuza i kałamarnicy

Sałatka z arbuza i kałamarnicy
Sałatka z arbuza i kałamarnicy to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 249 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.55 za porcję. Mieszanka skórki z limonki, sól i pieprz, mielony sumak i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć ocet szampański, można śledzić to danie główne z Champagne Jello Parfaits-Niskokaloryczne jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest idealny do Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka Z Kalmarów, Sałatka z kalmarów lub ośmiornicy - po japońsku, oraz Sałatka Z Kalmarów Nadmorskich.

Instrukcje

1
W misce ubić ocet ryżowy, ocet Szampański, szalotki, jalapeos, 2 łyżeczki skórki z limonki i 1 łyżkę soku z limonki. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(1 Uncja Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek)(1 Uncja Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Rozpal grilla. W średniej misce wrzucić kalmary z olejem, skórką pomarańczową, pokruszoną czerwoną papryką i pozostałą 1 łyżką soku z limonki i 1 łyżeczką skórki z limonki; doprawić solą i pieprzem. Grill kalmary na dużym ogniu, aż lekko zwęglone, 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
KałamarnicaKałamarnica
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Ułóż plastry arbuza na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ArbuzArbuz
4
Skropić sosem i posypać estragonem i miętą. Arbuz polać kalmarem, posypać sumakiem i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ArbuzArbuz
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
KałamarnicaKałamarnica
SumakSumak
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia28
Magazyn