Sałatka warstwowa południowo-zachodnia zajmuje około 25 minut od początku do końca. Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 1,39 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 14 g białka, 33 g tłuszczu i łącznie 414 kalorii. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis z Taste of Home wymaga soku z limonki, zielonej cebuli, ziaren kukurydzy i kolendry. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to południowo-zachodnia sałatka warstwowa, południowo-zachodnia sałatka warstwowa z kurczakiem i południowo-zachodnia warstwowa sałatka kukurydziana.
Instrukcje
1
Umieść sałatkę rzymską w dużej misce sałatkowej. Ułóż kilka plasterków jajka wokół krawędzi miski; połóż pozostałe jajka na rzymsku. Na wierzch połóż pomidory. W dużej misce połącz kukurydzę, fasolę i cebulę; łyżką na pomidory. W innej dużej misce skrop awokado sokiem z limonki; delikatnie wrzucić do sierści.
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje ulubione dania w kategorii Sałatka. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Bollinger Brut Special Cuvee. Oceniającym podoba się, z oceną 4,2 na 5 gwiazdek i ceną około 60 dolarów za butelkę.
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.